Het HAN Automotive instituut

In het HAN Automotive instituut zijn alle activiteiten gebundeld op het gebied van automotive engineering, waarin studenten, docenten, onderzoeksmedewerkers en lectoren elkaar versterken in het uitbouwen van hun expertise en in hun samenwerking met de automotive bedrijven. Met moderne testopstellingen binnen handbereik en de kennis in huis, kunnen opdrachten, projecten en onderzoeksvraagstukken, in goede samenwerking met het bedrijfsleven, resultaatgericht worden aangepakt. Een groot voordeel daarbij is de mogelijke inzet van studenten. Dit staat niet alleen garant voor grote innovatieve slagvaardigheid, maar biedt tevens de mogelijkheid tot kennismaking met de ingenieurs van morgen. 

Naast de bacheloropleiding die zowel Nederlandstalig, Engelstalig als in deeltijd wordt aangeboden heeft het instituut een eigen professionele master opleidingen. Voor specifieke vragen uit het werkveld worden cursussen op maat aangeboden. Met de moderne testfaciliteiten in het Applied Research Lab Automotive (ARL-A) en het toegepaste onderzoek van de lectoraten spelen we in op relevante maatschappelijke vraagstukken in de automotive sector. HAN Automotive concentreert zich daarbij op de volgende gebieden

  1. Elektrificering van de aandrijflijn:
  2. Het optimaliseren van brandstoffen, motoren en emissies
  3. Lichtgewicht Automotive Design
  4. Geavanceerde voertuigbeheersing en bestuurdersupport

De combinatie van onderwijs en onderzoek voor en met het bedrijfsleven staat garant voor het binnenhalen en naar buiten brengen van kennis en resultaten in een optimale samenwerking. HAN Automotive is ook één van de partners van het Automotive Centre of Expertise (ACE). ACE is een samenwerkingsverband van de drie hogescholen die een automotive opleiding aanbieden en het bedrijfsleven. In ACE komt alle expertise op automotive gebied bij elkaar. Het voornaamste doel van ACE is het verhogen van het aantal nieuwe automotive studenten om aan de toenemende vraag van de sector te voldoen.

Alle informatie leest u op: HAN Automotive.