Het HAN Automotive Racing Team (HRT) van de HAN Automotive in Arnhem is opgericht in 1989 door en voor studenten met de volgende doelstellingen:

  • De in theorie opgedane kennis in praktijk brengen,
  • Het in alle opzichten beter voorbereid zijn op het bedrijfsleven.

Het HRT is een zelfstandig wegraceteam dat deelneemt aan de nationale Supermono klasse (ONK) en aan de Europese Supermono klasse (ESA). Deze klasse staat voor ééncilinder viertakt met een maximale cilinderinhoud van 800 cc. Door de grote constructieve vrijheid is deze klasse uitermate geschikt voor de toekomstige HTS professional. Diverse facetten die later in het bedrijfsleven gevraagd worden zijn bij het HRT al van toepassing. De races worden verreden met een racemotor (HRT Yamaha) op de circuits van o.a: Assen, Oschersleben, Redbull Ring, Val de Vienne.

 

Door constructieve vrijheid is het mogelijk om allerlei technische ideeën te kunnen realiseren. Het standaard Yamaha XT660 motorblok levert 47 pk. Na een enorme hoeveelheid aanpassingen levert het blok rond de 85 pk, dit in combinatie met een extreem laag (droog)gewicht van slechts 130kg zorgt voor uitstekende prestaties op het circuit. Elk jaar worden nieuwe doelstellingen geformuleerd en de lat wordt steeds iets hoger gelegd. De steeds populairder wordende Supermono klasse blijft na meer dan 20 jaar nog steeds een uitdaging.

Met haar bijzondere opzet, een team dat volledig wordt beheerd door studenten, staat het regelmatig in de belangstelling. Zo waren we door de jaren heen te vinden in bekende tijdschriften zoals AMT, Moto Magazine en Moto 73. Het HAN Automotive Racing Team is ook elk jaar te vinden op verschillende beurzen zoals de Motorbeurs in Utrecht en natuurlijk de Open Dagen van de HAN Automotive.

Elk jaar in het begin van het schoolseizoen biedt het HRT de nieuwe leerlingen van de HAN de mogelijkheid om deel te nemen aan dit raceproject. Dat toekomstige Autotechnici van alle markten thuis moeten zijn blijkt uit de veelzijdigheid aan functies binnen ons team. Het team bestaat uit verschillende afdelingen zoals: Research & Development, Sponsoring & Promotie, Electro, Techniek en logistiek. De opgedane kennis uit de opleiding kan bij het HRT direct in de praktijk worden toegepast. De teamleden hebben de unieke vrijheid om alles binnen het raceteam samen zelf te bepalen, door deze ervaringen kunnen de leden zich beter ontwikkelen op het gebied van techniek, organisatie, sponsoring/promotie en teamwork.

www.htsracingteam.nl